Monday, October 14, 2013

give piss a chance

Mesajele din toalete imi sunt foarte dragi, dar si cele de pe facebook. Aseara mi'a sarit in ochi un citat de'al lui Lao Tse. L'am cautat azi toata ziua si nicicum nu l'am gasit. Poate pentru ca am trait cu impresia ca era al lui Confucius? Si el spunea cam acelasi lucru, dar nu la fel. In fine. Pana la urma am gasit mesajul initial:

"Ai rabdare sa astepti pana cand noroiul se aseaza si apa devine curata? Poti ramane nemiscat pana cand actiunea justa/potrivita apare de la sine?" (Do you have the patience to wait till your mud settles and the water is clear? Can you remain unmoving till the right action arises by itself?)

Nu mi'a mai ramas decat sa ma intreb oare am rabdare?... Raspunsul a fost tot o intrebare: Dar oare chiar am de ales?... semn ca iar am intrat intr'un infinite loop... ce sa fac daca asa am fost programat? 

Apoi mi'am adus aminte de silent strike din Snatch si mi'a picat fisa :)). Da. Asa e. Trebuie doar sa ai rabdare, restul vine de la sine :)). Sa nu creada cineva ca iubesc conflictul (Doamne fereste!), dar tot pe facebook era o zicere cum ca daca vrei pace ar fi bine sa te pregatesti de razboi. Asta era in latina (poate or fi auzit'o romanii de pe la daci).

In incheiere as vrea sa mai mentionez un mesaj tot sub forma de intrebare pe care'l citesc (bulversat) in fiecare zi  atunci cand ies de la toaleta: "Tu ce ne arati?"...

[Snatch First Fight Scene]