Sunday, July 20, 2008

Cand fruntea a-mangaiat o usa

Ca-s eu mai ametita de fel si cu capu'n nori, asta nu era o noutate. Asta e si motivul pentru care pateam tot felul de...mici accidente. Cum ar fi cel din iarna cand..am coborat din masina si..pur si simplu am calcat pe haina si m-am trezit cu genunchii bine acorati in asfalt..si cu manusile mele rosii pline de noroi. Reactia intiala a fost sa rad, dar cum experienta a fost dureroasa..m-am abtinut, ma gandeam numai la vanataile ce-aveau sa-mi "impodobdeasca" genunchii pentru o vreme. Revenind la motivul acestor randuri..ieri seara, inainte de-o plimbare in parc, m-a cuprins o subita pofta de-un fel de cafea (numele ei n-are importanta) ornata cu frisca si caramel si..plina de gheata. O rog pe domnita Danushka sa ma-nsoteasca, pasesc dincolo de usile de sticla, imi iau cafeaua si invaluind-o pe ea, pe cafea, cu-o privire foarte pofticioasa, ma avant catre iesire..
Si ma avant atat de tare incat nu ma dumiresc de ce brusc, fruntea mea se lipeste de usa de sticla..cealalta domnita pesemne ramane inmarmurita de patania mea si..cred ca se pune pe ras..evident ma pun si eu pe-un ras nebun care-a durat minute bune..restul privitorilor se amuza si mai copios, desigur, evident ca-mi adreseaza si tot felul de comentarii..carora, le-as fi raspuns, daca nu eram atat de preocupata de faptul ca - am intrat cu capul intr-o usa, frisca s-a-ntins pe maini si pe tricou..si pe ochelarii de soare, ca tocmai atunci n-aveam nici un servetel la mine.
Norocul meu: surprinzator, impactul n-a fost atat de puternic pe cat credeam..si prin urmare, nu, n-am nici un cucui in frunte.
Ca sa nu fie foarte monoton, seara a continuat cu un alt moment interesant, de data asta in parc, unde unul dintre tatici se juca cu mingea, cu odrasla-i, desigur..si de data asta a fost un noroc in faptul ca respectivul obiect era de dimensiuni reduse.
Pentru ca-n timp ce treceam pe langa ei, cu o miscare foarte dibace, taticul cu pricina lanseaza mingea direct in..abdomenul meu..isi cere scuze, eu ii arunc o privire manioasa si-ncerc sa-i mai explic si ca ma cam lasa rece scuzele lui, ca pe mine m-a durut, da?:)
Si ma tot intreb..hmm..cat de distrat poti fi pentru-a intra cu capul intr-o usa? What's next? Cat de departe imi calatoresc gandurile asa incat corpul sa uite sa mai reactioneze?
Pesemne ca-n tinutul verde-verde..care-i asa departe, incat cere multa concentrare..si gandurile nebunele fug care incotro..si uneori..mai scap fraiele..

25 comments:

danushka said...

hi hi hi... :) ii adevarat... mina nu poarta nici un cucui pe micuta-i frunte... numa' codita-i shugubeata o fost nitel zguduita... :PPP

andrei said...

muaaaaaaahahahhaahhhahaaa!!! inseamna ca evadarile voastre in oras sunt asemenea unui sport extrem :))))... tre sa am grija cand ne vom intalni... sa nu;mi intre vreo caramida in ochi :))))... oricum m;am linistit cand am realizat ca ai scapat teafara din intalnirea cu domnita danushka... postezi, deci existi :D...

yo am citit postul aseara la nunta... si am ras de m;am prapadit... ups.. adika mi;a parut rau de abdomenul accidentat... dar si de usa care putea fi sparta daca aveai mai multa hotarare :PPPP... hi hi hi... o saptamana faina... yo's terminat dupa 3 zile de neodihna :))... da cic;o sa;mi revin:D

mina said...

Cu greu imi pot si eu stapani rasul citindu-ti randurile..auzi ce facea el la nunta..citea despre pataniile mele. Pai si domnita danushka a ras, si cred ca va rade mult timp de-acum inainte cand isi va aminti:) hi hi
Pai clar tre' sa ai grija cand ne vom intalni ca eu is o catastrofa umblatoare, dupa cat se vede. M-am uimit pe mine insami cat de ametita pot fi. Unde mi-o fi mintea, domnule pitic si cavaler?
Si de cand postez pe blogul jucaush..am inceput sa fiu si mai ametita cred..voi sunteti de vina ca-mi alimentati starea de visare:) Si daca spargeam usa..hmm..cred ca nu-ti mai scriam aceste randuri la aceasta ora dintr-o zi de vara..saptamana faina voua.si sper sa-ti revii cate mai repede:)
Aa..si mi-am amintit..ametesc si eu,,rau de tot..cand ma dau in leagan:)

andrei said...

in concluzie :))))... suntem niste ametiti :)))

catastrofa mobila... dar bine macar ca nu ranesti si ceilalti oameni... ai o bila alba pentru asta:)))... atata timp cat dai cu capul in usi (vezi sa nu cumva sa incerci si ziduri)... e ok :D... noi suntem in siguranta :))))

>:D<

mina said...

Egoistule!:) numai la tine te gandesti..biine..lasa. Sincera sa fiu, demult, in copilarie asa, la cursurile de inot am cam..agresat pe cineva din greseala..promit ca va pove diseara..acu' n-am timp:)
Ametiti, da..dar eu sunt..in starea cea mai grava..desi..ai cazut si tu de pe scara..:) da, oricum, domnita danushka-i nu-i asa agitata si neatenta ca mine..asa ca..esti in siguranta:) daca cumva am tendinta sa te "avariez" (din greseala, desigur:))..intervine ea..

andrei said...

:))))).... egoista esti si tu :)))... ca nu ai lasat;o si pe domnita danushka sa se "infrupte" din usa cu pricina... si nici macar din mingea aia... asa cum era ea mica :)))... si sunt convins ca ma va apara (sic!!!) :D...

:))) cat despre cursurile de inot :))))... tre sa recunosc si yo ca am agresat pe unul dintre cursanti... eram vreo 20-30 de cursanti cred... yo si cu un coleg aveam vreo 26 de ani fiecare... iar ceilalti 26 impreuna :)))... si cum tot timpul aveam senzatia ca ma inec... ma tineam de banda aia care delimiteaza culoarele... si n;am observat ca unul dintre colegii cursanti de 3-4 ani se odihnea pe acea banda... si l'am bagat cu totul in apa... :)))))... saracutzu... dupa cateva secunde am observat.... si am ridicat banda... si mi;a tras o privire rautacioasa... "ce faci nenea? vrei sa ma ineci?"... mi;am cerut scuze... dar degeaba... nu glumesti cu astia micii :)))... oricum de;atunci se jucau numai ei cu mingea... nicicum n;am reusit sa ma integrez in grup :)))

PS: nici acum nu stiu sa inot :D
... decat daca am colac...aaaa... mi;am adus aminte... in luna de miere mi;am cumparat un colac... negru bineinteles... si ui asa ma simteam in siguranta... bineinteles.. numai yo si cu piticii aveam colac... dar ce sa fac? daca tin la viata mea :)))

mina said...

Uite ce-mi faci pitic andrei..de-abia imi mai pot stapani rasul..o colega tocmai se uita curioasa la mine..mi-am reluat rapid figura serioasa..da' tare greu.. hi hi, daca-ti spun ca io's mai mica decat domnita danushka..hmm ..ce zici..?:) nu puteam s-o las pentru ca a fost un gest spontan de apropiere intre mine si respectiva usa..iar respectiva mingiuta probabil s-a simtit irezistibil atrasa de abdomenul meu (nu stiu de ce, era total acoperit) hi hi..
Si..marturisesc..nici eu nu stiu sa-not..o mare tristete de altfel pt mine..da' stie danushka..si ne salveaza pe-amandoi:))

andrei said...

muhahahahahaaaa!!! inseamna ca danushka va fi d;artagnan... asta e... ce sa facem? daca ne salveaza intotdeauna :D

fii serioasa domnita mina... poi cum asa? te pomenesti ca ai puteri supranaturale de atragi lucruri din astea... crek tre' sa mai exersezi... sa nu te mai loveasca... eeeh... da cu timpul vei reusi... hi hi hi....

hmmm... deci scad din 70 vreo 25 de ani ;)... au ramas in jur de 45... hi hi hi... om mai vedea pe parcurs :D

mina said...

Bag seama ca-n continuare esti sugubat:) si continui sa faci calcule acolo..in legatura cu varsta mea:)) da' sa stii ca nu m-ai inteles - cand am spus ca-s mai mica decat danushka nu m-am referit la varsta ci la..aspectul fizic ..hi hi..te-am pacalit..:)

danushka said...

muahahaaaaaaaaaaaa... tocmai voiam sa asez randurile de mai jos intr-un comment cand, fatidic, netu' o picat pt a 173-a oara de juma' de ora de cand m-am infiintat si io la birou :D si in felul acesta nobilul cavaler cu varsta necunoscuta mi-o luat-o inainte... dar mai bine cititi dvs...

hi hi hi... ziua buna :)... iata, la amiaza si insotita de sfiosenia-mi caracteristica, va trimit si io cateva ganduri... :) promit ca salvez pe andrei de mina... pe uscat... apoi o sa salvez pe mina de andrei in apa... si cre' ca salvez si pe mina si pe andrei din apa de ei insisi... in leagan nu mi se face rau, inot... chiar foarte bine :D... de cuti si de sobo nu (prea) mi-e teama... sa ma semnez de-acum cu d'artagnan :PPP ?

abia astept sa citesc povestea minei de la inot :)
andrule, sa ai o saptamana frumoasa :) si sa te hodinesti nitel, mosulica :PPP

ps: rusine :P... de trei ori rusine amandurora:PPP auzi... niste pitici care nush sa inoate... ii musai sa invatati, amandoi :)))... altfel... statutul de pitic va este in mare pericol :P

andrei said...

muaaaahaaa... m;am prins yo ca nu despre varsta vorbesti domnita mina :)))... ca doar am informatia ca domnita danushka e cea mai mica... ca doar de aia ii punem numele d;artagnan... da' am profitat de moment si am mai scazut numarul maxim de ani pe care i;ai trait pana acum :PPP... sa inteleg ca;mi trebe o lupa sa te vad? la cat de mica esti? :PP

sh;apoi domnita danushka... m'ai mai amenintat o data ca statutu'mi e in pericol... si am scapat... cred ca o sa scapam si de data asta... mai ales ca pot sa inot in apa sarata... bine... depinde si de concentratia de sare... ca aici la Ocna Sibiului... e asa de sarata incat te tine la suprafata... tu trebuie sa dai din maini... si din picioare, cred :)))... da sa te fereasca Dumnezeu sa iei o gura din apa aia... ca nu mai respiri vreo juma de ora :D... multumesc la fel :) si nu mi;e rusine de nimic :PPP

PS: ioi ce m;am linistit cand am vazut ca ne vei salva.... aveam emotii :D hi hi hi

danushka said...

stai ca nu pricep ceva... cum adica imi puneti numele d'artagnan pen' ca-s cea mai mica?!?

si sa stii ca in apa cu o concentratie puternica de sare ii mai greu sa inoti pen' ca miscarile tre' sa fie foarte foarte line si elegante... precum o domnita ;)... daca nu... risti sa te rastorni in apa... stiu io pen' ca am inotat anul trecut intr-un lac foarte foarte adanc si foarte foarte sarat si sa mai stii ca nu m-am rasturnat si nici apa nu am inghitit :P

andrei said...

ups... nuuuu... iti punem numele si pentru ca esti o domnita salvatoare si curajoasa :D... hi hi hi... apoi nici yo nu m;am rasturnat... da de inghitit am inghitit... hi hi hi... de curiozitate ;)

danushka said...

hi hi hi... am uitat ceva... bre, tre' sa stiti sa inotati daca aspirati la statul de pitic... hi hi hi... auzi... da' ce inseamna ioi?

andrei said...

ioi... promitem ca vom incerca sa invatam... da? :D... hi hi hi... da pan'atunci ne simtim in siguranta ca exista cineva care ne poate salva...

ioi... e o interjectie... si se citeste exact asa cum se scrie... un sinonim al acestui cuvant: moaaa... care vine de la moaaama... care vine de la mama... de ce'or ales oamenii sa se mire si zica mama... asta nush... :D

danushka said...

hi hi hi... multumesc pt explicatie... da' tot nu m-am lamurit de unde vine... ca asta ma interesa... istoria lui ioi... o sa mai intreb :P

hi hi hi... poi asa e un pitic... salvator... :)

sa ai o zi faina, draga andrei :)

danushka said...

iar am uitat ceva :D... ma bucur ca veti incerca sa invatati :PPP... am fugit :P

andrei said...

ioi... dar nu stiu povestea lui ioi... sper sa gasesti pe cineva care sa ti'o spuna... daca nu mai poti trai fara sa o stii.. :D... auzi macar am zis ca vom incerca :)))... poate poate scapam de mustrari hi hi hi... altfel riscam sa ne pierdem statutul :P

multumesc, la fel :D

danushka said...

ioi... poi... povestea lui ioi e unul din punctele de pe lista mea cu "musai de facut, descoperit, citit, vazut" :P... da, da... danushka... capcauna mustratoare e cu ochii pe voi :P

Octavian-Andrei Brezean said...

cred ca toti avem mica noastra doza de ..ameteazala:)
faina literatura spor in continuare !

mina said...

Seara buna voua piticilor, domnitelor mai mult sau mai putin ametite, visatoare si cu cosite ce uneori iau forma unor mustati de vajnici muschetari:)
Acum ca m-am adunat si eu de pe cele drumuri, la adapost de arsita cotropitoare, pot spune ca nu credeam ca povestea mea despre cum am pupat o usa de sticla va da nastere unei atat de lungi discutii, datatoare de-atatea zambete. Acum am putut sa rad pe saturate, in sfarsit:)
In primul rand, o sa dau binete ultimului venit si-o sa-i dau dreptate..indeed toti avem doza noastra de amteala..doar ca-n cazul meu e-o doza cam mare:)
Si daca tot ziceti ca-i fain ce insiram noi aici, de-aveti timp poate veniti printre noi, piticii:)
Asa..domnita danushka, sau mai vine sa va spun D'Artagnan de-acum incolo, de ziceti?
Nu stiam ca sunteti atat de mustratoare si tre' sa marturisesc cu riscul de a-mi pierde statutul de pitic ca eu..nu prea cred c-o sa mai invat sa-not..n-are cine sa ma-nvete domnule, si singura nu pot..nu pot si pace..
"Ioi" e-un cuvant pe care-l stiu demuult..din copilarie..si nu-i stiu povestea, da' mi-e drag si-mi incanta auzul:)
Domnule cavaler, nu-ti trebuie o lupa sa ma vezi, oi hi eu mica, da' nu-s chiar degetica (sper c-ai citit povestea):)
Si-n rest..ce sa va mai spun..ma bucur ca v-ati bucurat de acest post pentru ca, dupa cum cred c-ati observat..tonul meu ii ceva mai diferir:) asa, ca..pana nu mai dau cu capu'n ceva..nu stiu pe cand viitoarea poveste amuzanta.
Si pentru c-am promis..iata povestea de la inot. In urmatorul post:) ca deja m-am intins prea mult aici:)

mina said...

Eram prin clasa a VII-a si mergeam vara la cursuri de inot..si, evident lucrurile nu mergeau prea bine, in sensul ca ma tineam mereu ba de pluta, ba de colegi binevoitori si-asa mai departe.
Una din metodele profului era sa ne puna sa sarim in apa si..bineinteles sa ne straduim sa si iesim.
Zis si facut. Sar..totul se intuneca, inghit apa din belsug..dau disperata din maini, picioare si toate cele..caut sa m-agat de ceava..si-n disperarea mea imi agit bratele pana cand, in sfarsit gasesc obiectul salvator, ma prind de el nu nadejde si ies victorioasa la suprafata tinand strans un...cap revoltat si manios care racneste la mine: "fetito, ai apucaturi? Du-te la doctor sa ti le scoata!". The end. Al povestii si al lectiilor mele de inot care ai mai continuat cateva sedinte apoi au luat sfarsit.

danushka said...

mina mica, d'artagnan e numa' bine... :) pt ca is "o domnita curajoasa si salvatoare"... si pen' ca o sa te si invat sa inoti... sigur, nu in modul acela barbar, si sa impletesti cosite in forma de mustati de... moamaaaaa... ce bine ai retinut... vajnic muschetar ;)...
seara racoroasa... :)

Anonymous said...

las' ca te faci tu mare, si-ai sa dai atunci cu capul de pragul de sus;)

mina said...

Adevar grait-ai:) dar cica ar fi trebuit sa ma fi facut mare pana acum, chiar daca-s "mina mica":) si cu capul de sus m-am tot dat, da' de-nvatat, inca-nvat:)