Wednesday, July 16, 2008

Un gand ivit de dupa ploaie

In sfarsit, dupa zile si zile in care nu ne-a slabit nici o clipa, am primit darul norilor, darul ploii. Intotdeauna la fel si parca de fiecare data diferita. Fiecare ploaie cu povestea ei. Cu nostalgii, cu frunze lipite de-asfalt si de ferestre si cu..fara sa vreau visez toamna, fara sa vreau visez in general. Ca zambesc din nou. Ca azi mi-as fi scos sandalele si-as fi mers desculta prin ploaie. Ca orasul ar fi altfel..de fiecare data cand ploua visez verde. Verdele are si el o poveste. Verde era vrajitorul ascuns intr-un munte-ntunecat. Verde era lacul ascuns adanc in munti, cu stanci rasarind din adanc, pe care o singura data l-am zarit si pe care continui sa-l visez de-atunci. Poate pentru ca-s un cumparator de vise. Sau un cautator de vise. Sau pentru ca visul e un fel de-a fugi din lume.
"Timpul s-a oprit in loc si viata nu ma mai doare"..era un vers undeva, candva..si poate ca uneori chiar se creeaza senzatia ca timpul se opreste. Sau ca se topeste. Sunt clipe. Franturi. Fragmente. Sclipiri. Stele cazatoare. Care te fac sa simti intens. Care te fac sa-ti dai seama ca atunci cand cineva te-ntreaba intr-un mod ironic "da' de ce te crezi tu mai deosebita?". Uite de-asta. Pentru ca poate eu am simtit asa cum tu n-ai facut-o vreodata. Poate pentru ca m-a durut frumusetea unui peisaj, al unui cantec sau a unui sarut. Poate pentru ca stiu sau macar incerc sa-nvat sa privesc. Sa m-asez in iarba, sa-nchid ochii si sa simt vantul pe fata..sa ma catar pe zidurile unor cetati vechi si sa cuprind toata zarea..toate astea ca sa ma pot intoarce in orasul cel mare cu suflete pustii si-ntunecate si sa pot trece de inca-o zi. Mereu cu gandul si sufletul atat de departe de toate astea..undeva unde ar putea fi acasa..undeva unde-i verde-verde..si albastru-albastru..si undeva unde iarna zapada nu-i murdara..

5 comments:

andrei said...

oare sa fie visul singura scapare?!? SUPERB... yo nu mai am cuvinte... doar ma bucur ca esti deosebita. punct.

danushka said...

pun si io ceva alaturi de frumosul tau gand, draga mina... :)
frumoasa ploaia, nu? cu stropii ei care potolesc... un alt planset, poate... care indreapta catre o luminita... poate... care bucura cu niste culori cum niciodata nu se vad cand lumina podideste orasul... verdele intens pe griul intunecat si manios al cerului...

Anonymous said...

Bine ai venit Mina in "fotojocul" lui Andrei!
O sa privesc cu drag la "jocul" vostru care emana atatea emotii pure. "Joaca" placuta in continuare!
...si felicitari pt postul tau incarcat de emotii (precum acei nori:)de care vorbeai) revarsand atata sensibilitate....

mina said...

Cu ce sa-ncep..ca m-au coplesit alte emotii, si mai-mai sa rosesc:)ma bucura..mult ca va plac scrierile mele..nu m-asteptam sa fie chiar un asemenea impact:)
Danushka, multumesc ca te-ai alaturat gandului meu..imediat ce termin aici de scris, fug repede si la tine ca am multe de de-asternut.
Sim..bine te-am gasit..multumesc pentru felicitari..si, intr-adevar..jocul asta incarcat de emotii e o revelatie si pentru mine..si o bucurie sincera:0
Andrei..te-am lasat la sfarsit pentru ca..nu stiu ce sa spun..tu mereu ai cate ceva de spus..chiar asa..te-am lasat fara cuvinte:)) pai cum asa..ca de-abia am inceput a scrie..daca mai debitez cateva perle din astea ce-o sa se-ntample?:) o sa ramai fara..grai..in cazul asta eu nu mai scriu..ca na..si mie imi place sa te citesc..:) estential este zambetul...multumesc..

andrei said...

:)) auzi... yo zic asa... tu scrie ca yo pana atunci imi caut cuvintele si le;oi gasi yo pe undeva ratacite... obraznicele... :D... hi hi hi... da nush ce scriu yo... ca de obicei incerc sa pun accentul pe poze :)))))... sh;apoi yo scriu mai mult vorbit[sic!!!]... ca deh... n;ai observat ca;s mai multe puncte decat litere? :))))

maine incepe artmania asha ca voi fi cam departe de blog.... dar o sa incerc sa ajung si pe'aici... deci maine concerte... poimaine concerte... raspoimaine nunta :))))... o sa ma odihnesc in timpul saptamanii :D...

asa ca iti urez de pe'acum un week'end fain :D si nu uita... zambeste :D... trupa de imbratisatoare :))))